TERRACYCLE NEWS

ELIMINATING THE IDEA OF WASTE®

Pennjakten - Gamla pennor kan bli annat än avfall

Include Sweden TerraCycle
Har du funderat över vad man kan gör med bläckpennan som har slut på bläck? Lämna till plaståtervinning? Nej, det går inte. Det är inte en förpackning. Har du refill till pennan? Antagligen inte. Alternativet blir sannolikt soptunnan. Eller? Vi på kretsloppskontoret vill ändra på det. Vi har hittat en aktör som tänker som oss när det gäller återvinning – Terracycle. De gör det möjligt att återvinna saker som idag annars skulle slängas eftersom systemet bygger på en överenskommelse med förpackningsindustrin och inte på vilket material det bestå av.

Utmaning

Vill du och din förvaltning eller skola vara med och samla pennor under några månader? För varje insamlad penna går 20 öre till WaterAid. De arbetar med vad som lämpar sig bäst lokalt för att tackla problem med vatten, sanitet och hygien. Livsviktiga frågor.

Hur?

I en kartong eller låda av något slag samlar ni in era pennor som inte fungerar längre. Alla medverkande får affischer att sätta upp som tydliggör vad som samlas in. De insamlade pennorna skickas via internposten till kretsloppskontoret. För friskolor hittar vi en annan lösning. Insamlingen pågår till den 28:e mars 2013. Som belöning till medverkande skolor får varje elev ett kitt med en kruka av återvunnen plast och ekologiskt odlade frön. Förvaltningarna och kontoren får Faitrade-choklad som de kan anordna en härlig fika med.

Anmälan och frågor

Har du frågor ring Karin Theorin Mägi, telefon 031-368 27 62

Skrivredskap som återvinns:

Kulspetspennor Filtpennor Tuschpennor Överstrykningspennor Stiftpennor Korrigering (tejp, flaska och penna)

Återvinns inte:

Linjaler Limstift Suddgummin