TERRACYCLE NEWS

ELIMINATING THE IDEA OF WASTE®

Norsk kapselgjenvinning

kraft foods Tassimo Norway TerraCycle Norge Include Norway
Nyetablerte TerraCycle oppfordrer norske forbrukere til å delta i kapselgjenvinningsprosjekt. I november 2010 hadde vi en reportasje her på PackNews om samarbeidsavtalen mellom det amerikanske selskapet TerraCycle og Kraft Foods. Den gikk ut på å samle inn brukte kaffekapsler av merket ”Tassimo” i Sverige og å sørge for at disse blir resirkulert og brukt som ny råvare til produksjon av diverse aluminiumvarer. Se Brukte kapsler er en gullgruve

Samme konsept her og i Danmark

Nå har selskapet etablert seg også i Norge, og den grunnleggende ideen om innsamling/gjenvinning får samme gyldighet her. Slik blir det også i Danmark. TerraCycle oppfordrer konsumentene til å ta del i programmet. Det kan man gjøre ved å returnere så vel kapslene som sekundæremballasjen til Kraft Foods, og så sørger firmaet for at de blir tatt hånd om på en vettig måte.

Veldedighet

- For å sikre størst mulig oppslutning i starten forhåndsbetaler vi portoen. Ikke nok med det: Vi donerer 10 øre for hver kapsel/emballasje til en valgfri veldedighet. Slik ønsker vi å bidra til redusert avfallsmengde, samtidig som vi sikter på å styrke forbrukernes kjennskap til moderne gjenbruk og gjenvinning, opplyser TerraCycle Norge til PN. Utgangsselskapet, som ble startet i USA i 2001, opererer for tiden i 18 land: USA, Canada, Mexico, Argentina, Brasil, UK, Irland, Frankrike, Tyskland, Spania, Tyrkia, Israel, Sverige, Holland, Belgia, Sveits, Danmark, og Norge.