TERRACYCLE NEWS

ELIMINATING THE IDEA OF WASTE®

Linda forvandler boss til penger

Include Norway Tassimo Norway TerraCycle Norge
Linda Vabø fra Fana har begynt å samle inn kaffekapsler, pengene hun tjener på innsamlingen, donerer hun til Dyrebeskyttelsen. Foto: Privat

Som en av de første i landet.

Bente-Line S. Flatekvål
Linda Vabø fra Fana er en av de første her i landet som deltar i et nytt, banebrytende miljøinitiativ som ble lansert i fjor.

– Vi fokuserer på gjenvinning av avfall som sees på som vanskelig å gjenvinne, og som ellers hadde endt opp på søppelfyllinger eller blitt forbrent. Verden over har vi samlet inn over 2,5 milliarder avfallsenheter, forteller Christina Røren i TerraCycle til BA.no.

GIR AVFALL NYTT LIV

I fjor ble over tre millioner dollar donert til veldedighet og skoler, og nå får altså også nordmenn muligheten til å resirkulere avfall og samtidig tjene penger på det.

– Tassimo er TerraCycle Norges første samarbeidspartner, og forbrukere inviteres dermed til å sende inn sine brukte Tassimo-kapsler og folieemballasje til TerraCycle i stedet for å kaste dem, sier Røren.

Linda Vabø var altså en av de første norske deltakerene som hjalp å gi dette avfallet nytt liv.

– Jeg synes det er positiv at man kan bruke søppelet til noe fornuftig. Alle monner drar og hvis alle gjør litt, kan det utgjøre en forskjell. Jeg synes også det er viktig å sette fokus på at avfall kan være en ressurs, sier Vabø.

PENGER TIL DYRENE

Tassimo sponser 10 øre til forbrukernes selvvalgte veldedighet eller skole for hver avfallsenhet som blir sendt inn. I tillegg spanderer TerraCycles sine samarbeidspartnere portoen.

Linda Vabø har valgt å gi sine penger fra brukte Tassimo-kapsler til Dyrebeskyttelsen i Norge. I første runde dreier det seg om 34 kroner.

– Jeg er opptatt av dyrevelferd, så pengene vil jeg gi til Dyrebeskyttelsen i Norge som gjør en strålende innsats for å hjelpe tusenvis av dyr som lider i vårt land, sier Vabø.

Etter hvert som Vabø og andre sender inn mer avfall, tjener de opp poeng som omgjøres til penger som sendes ut to ganger i året fra TerraCycle.

– Vi gir også ut bonuser innimellom og holder konkurranser der deltakerne kan tjene ekstra poeng, forklarer Røren.